22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Нова велоалея свързва центъра на Асеновград с минералния басейн

Започна изграждането на велоалея в централната част на Асеновград. Тя е с дължина близо 700 метра, започва от читалище „Родолюбие”, ще се движи покрай речното корито, през подлеза на Кооперативния пазар и ще води до Градския басейн. Към момента се реализира първият етап от изпълнението на проекта. Има предвидени средства за участъка от моста на хотел „Асеновец“ до моста на пазара.

В следващата календарна година се очаква общинският съвет да отпусне средства за реализирането и на останалата част до Залата за щанги и плажа.

Инвестицията е 268 хиляди лева с ДДС, като до края на декември са предвидени 170 хил. лв. Движението по алеята ще бъде двупосочно, ще бъде направено с така нареченият цветен асфалт, отстрани с жълти пътни ивици, които да служат и за маркировка. По протежението на реката ще бъде изградена и нова ограда.

От отдел „Екология“ са обследвали тополите, които са маркиране за отсичане по трасето на новата велоалея. Установено е, че дърветата са стари и сред тях няма защитени видове, уточняват от общината.

Снимка: Община Асеновград

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ