20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Мащабни ремонти на стадиона и театъра започват в Кюстендил

В средата на месец октомври започва ремонт на базата на стадион „Осогово“ в Кюстендил“, информират от администрацията в града. Съоръжението ще бъде обновено с 3 милиона лева, отпуснати от правителството. Предвижда се саниране на комплекса .

Ще бъдат обновени фасадите на стадиона, ще се подмени дограмата на тренировъчните зали. Поставени ще бъдат изолации на таваните, а всички електрически табла ще бъдат ремонтирани. Ще има и нова сауна за спортистите, с минерална вода.

Вече и сключен и договор за ремонт на сградата на театъра в града, като има и авансово плащане по него. Плановете са по време на ковидкризата да бъде ремонтирано това ключово звено за кюстендилската култура. Театърът в Кюстендил не работи от края на март.

Близо 6 млн.лв. са необходимите средства за реализиране на проекта. Около 3 милиона лева е безвъзмездната финансова помощ от оперативна програма „Региони в растеж“, а Община Кюстендил трябва да осигури съфинансиране.

Проектът включва реконструкция и обновяване на сградата на театъра, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и подобряване на достъпа на лица с увреждания.

Предвижда се също реорганизация на паркинга, подмяна на плочки, поставяне на декоративно осветление, изграждане на фонтани и места за парков и градински шах на пространството пред театъра.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ