13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Конкурс за „Еко етикет за устойчиви сгради“ обяви Столична община

Столична община обяви конкурса за присъждане на „Еко етикет за устойчиви сгради“. Той ще е в три категории: Големи търговски центрове (МОЛ); Големи търговски хранителни вериги и Университети на територията на столицата.

Целта на наградите е да събере на едно място местни експерти, финансови институции и предприятия, за да насърчи устойчивото градско развитие сред местните заинтересовани страни. Очакванията на организаторите са, че чрез номинирането и награждаването на най-добрите практики, собствениците и наемателите на търговски сгради и обекти ще бъдат стимулирани да въвеждат иновации в устойчивия дизайн на сградата и прилежащите и площи. Мярката ще осигури и взаимодействие със стратегическите общински планове и програми за устойчиво градско развитие. Ще подпомогне и анализа и планирането в областта на използването на енергия.

Създаването на местен еко етикет е мярка, заложена в Плана за действие за устойчива енергия и климат на СО 2021-2030 г. Мярката е надградена в рамките на проект CITIE4CSR и в контекста на Европейската стратегия за КСО. И има за цел да насърчи използването на възобновяеми източници; енергийната ефективност; намаляването на емисиите на парникови газове и да стимулира въвеждането екологични решения при строителството, обновяването и използването на сгради.

СРОКЪТ

Желаещите да се включат в надпреварата „Еко етикет за устойчиви сгради“, могат да го направят като подадат регистрационна форма не по-късно от 31.05.2022 г.

ОЦЕНЯВАНЕТО

Получените регистрационни форми ще бъдат оценени от независимо жури. Съставът му ще включва експерти в областта на устойчивото развитие и политиките по КСО. Церемонията по награждаването ще събере на едно място местни експерти, финансови институции и предприятия.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ