17 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Ключово кръстовище в Перник ще бъде преустроено в кръгово

Едно от основните кръстовища в Перник ще бъде преустроено в кръгово. Причината е, че заради пресичането на основни пътни артерии, трафикът там е изключително натоварен. Образуват се и големи задръствания, особено в пиковите часове.

Кръстовището е разположено между кварталите „Твърди ливади” и „Димова махала” – на входа на Перник откъм републиканския път София – Перник – Радомир.

Две от пресичащите се улици „Юрий Гагарин” и „Св. Св. Кирил и Методий” са част от първостепенната улична мрежа и са основни пътни артерии в града, като в участъка на кръстовището ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ съвпада с трасето на републиканския път Перник – Брезник.

Община Перник е обявила обществена поръчка за инженеринг – проектиране и строителство на кръговото кръстовище с прогнозна стойност 894 166 лв. Северозападно от кръстовището е планиран паркинг с площ 800 кв. м, а срещу него – улица за достъп до съществуващите сгради.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ