12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Изграждат 48 социални жилища в Хасково

Три четириетажни сгради с общо 48 тристайни апартамента, предназначени за социални жилища, ще бъдат изградени в Хасково. Това стана възможно след подписването на договор по проекта по ОП „Регионално развитие“ за финансиране на стойност близо 2,1 млн. лева, съобщиха от местната администрация.

Проектът е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Хасково, приет с Решение № 446 / 28.06.2013г. на Общински съвет – Хасково.

Със средствата ще бъдат довършени жилищни имоти в квартал „Орфей“, в които за срок от не повече от 3 години ще бъдат настанявани бездомни хора или живеещи в много лоши битови условия, лица без собствен дом и многодетни семейства, такива с деца с влошено здраве и деца с увреждания, както и хора в риск или състояние на бедност и социално изключване, уточниха от общината.

Оттам допълниха още, че лицата от целевата група ще бъдат настанявани съгласно Наредбата за общинските жилища, а ползването на социалните жилища ще бъде обвързано с включване на „социална клауза“ в договорите на наемателите според конкретните им нужди. Към настоящия етап общината подготвя процедурите за избор на изпълнители на строителството и надзора по реда на Закона за обществените поръчки.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ