21 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Изграждат 48 социални жилища в Хасково

Три четириетажни сгради с общо 48 тристайни апартамента, предназначени за социални жилища, ще бъдат изградени в Хасково. Това стана възможно след подписването на договор по проекта по ОП „Регионално развитие“ за финансиране на стойност близо 2,1 млн. лева, съобщиха от местната администрация.

Проектът е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Хасково, приет с Решение № 446 / 28.06.2013г. на Общински съвет – Хасково.

Със средствата ще бъдат довършени жилищни имоти в квартал „Орфей“, в които за срок от не повече от 3 години ще бъдат настанявани бездомни хора или живеещи в много лоши битови условия, лица без собствен дом и многодетни семейства, такива с деца с влошено здраве и деца с увреждания, както и хора в риск или състояние на бедност и социално изключване, уточниха от общината.

Оттам допълниха още, че лицата от целевата група ще бъдат настанявани съгласно Наредбата за общинските жилища, а ползването на социалните жилища ще бъде обвързано с включване на „социална клауза“ в договорите на наемателите според конкретните им нужди. Към настоящия етап общината подготвя процедурите за избор на изпълнители на строителството и надзора по реда на Закона за обществените поръчки.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ