19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Започна подготовката за залесяване на парк „Боровец“ в Ямбол

Служители на Общинско предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт“ започнаха подготовка на терена в лесопарк „Боровец“ за предстоящото залесяване. То е планирано за 23 януари, като ще бъдат засадени 5600 фиданки.

Изкопани са над 1000 отвори за растенията, като работата продължава в часовете, в които температурите в района са над нулата.

Припомняме, че по молба на кметството в Ямбол в началото на годината бяха дарени 5000 дръвчета цер и 600 фиданки бор от доброволческата инициатива „Гората.бг“, които предстои да бъдат залесени в края на седмицата.

В началото на месец декември бяха засадени черен бор и хималайски кедър. Администрацията в града апелира гражданите да се включат в предстоящата залесителна акция, за да бъде облагородено едно от най-обичаните и предпочитани за отдих места в града – Лесопарк „Боровец“.

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ