7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Започва благоустрояване около корпус 1 на ТУ – Габрово

Благоустрояването на територията до Учебен корпус 1 (Интеграла) на Технически университет – Габрово стартира през тази седмица.

Строително-ремонтните работи ще обхванат площ около 10 декара между корпусите 1 и 5. Предвидено е обновяване на паркинг зоната. Ще бъдат монтирани LED осветители, видеонаблюдение и поливна система, които сега липсват. Ще има и зарядна станция за електромобили.

Прилежащата алейна мрежа ще бъде основно рехабилитирана с нови настилки, тротоари и стъпала. Ще се почисти неподдържаната растителност и мястото ще се затреви. Включено е парково обзавеждане с пейки, пикник маси, велосипедни стойки и съдове за отпадъци.

Дейностите ще бъдат извършени от „Билд инвест“ ООД, гр. Хасково. Стойността на договора с избраната фирма е 274 286.88 лв. с ДДС и срок за изпълнение от три месеца.

За обекта е изготвен инвестиционен проект от местното дружество „Арк проект“ ООД, което ще изпълнява и авторския надзор. Строителният надзор е поверен на „СС-Консулт“ ЕООД от гр. Варна.

Финансирането се осигурява по проект „Красива България“ чрез споразумение с Министерството на труда и социалната политика. Безвъзмездната субсидия е 95 945.55 лв., а останалите средства са от бюджета на университета.

Съгласно Националния план за действие по заетостта през 2021 г. част от работниците на обекта трябва да са безработни, за които ще бъдат създадени временни работни места. Мярката подпомага регистрирани в бюрата по труда лица чрез обучение в областта на архитектурата и строителството, здравеопазването и социалните услуги.

Технически университет – Габрово е единственото висше училище от страната, което кандидатства за подпомагане в тазгодишната кампания на „Красива България“.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Замърсяващите коли отново могат да влизат в центъра на София

Автомобилите от най-ниската екокатегория от първи март отново могат да влизат в идеалния център на София. На първи декември миналата година за тях беше въведена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ