13 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Драстично поскъпване на „Синя зона“ и други услуги в Пловдив

Да се увеличи повече от два пъти абонаментът за хората, чиито автомобили са паркирани пред домовете им в „Синя зона“ в Пловдив предлагат от ОП ”Паркиране и репатриране”. Те искат цената да се вдигне на 150 лева за година, а сега собствениците плащат 60 лв. Таксата за месец пък от 10 лв. да скочи на 15 лв. Увеличението може да стане факт, ако общинските съветници от града под тепетата гласуват утре измененията в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в Пловдив.

От общинското предприятие предлагат за преместване на аварирал автомобил в рамките на града, когато собственикът му желае това, да се плащат 72 лв. Ако преместването е за няколко метра от едно паркомясто до друго, таксата да е 50% т.е. 36 лв.

Промени се искат и за съхранение на репатрирани коли на наказателен паркинг, според времето на престоя.

За спиране в паркинги извън зоната за платено паркиране таксата за час от 1 лев да се увеличи на 2 лв. искат от предприятието, а за нощувка от 20.00 часа до 08.00 часа на колата да се плаща не 5 лева, както досега, а 10 лв. С 10 лева да се увеличи и таксата за месец – от 50 лв на 60 лв. искат още служителите. От там ще внесат предложение служебният абонамент за паркиране в „Синя зона“ в централната градска част да стане 360 лв., а 300 лв. пък да е служебният абонамент в зона за платено паркиране.

Нови цени за услугите искат и други общински предприятия в Пловдив.

Related Articles

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ