11 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

До края на годината: 46 сгради ще имат достъпна среда за хора с увреждания

Общо 58 съоръжения за подпомагане на самостоятелното придвижване на хора с трайни увреждания ще бъдат изградени през 2021 г., съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Програмата е на стойност близо 1,8 млн. лв. и се осъществява с финансиране по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерството на труда и социалната политика. 

Съоръжения ще бъдат изградени в 46 сгради и ще осигурят достъпна среда на 61 души с трайни увреждания.

Сред одобрените проекти са 39 стълбищни и 9 вертикални подемника, 8 рампи и 2 асансьора.

По програмата се отпускат между 10 000 и 100 000 лв. за изграждане на съоръжения. Тя дава възможност на собственици на индивидуални жилищни сгради или на сдружения на собствениците в многофамилни жилищни сгради, в които живеят лица с трайни увреждания, да осигурят тяхното самостоятелно придвижване и по-добро качество на живот.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ