24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Тече подготовката на Архитектурен форум Бургас 2021

САБ и СБХ възстановяват организирането на представителните национални изложби под надслов “Изкуства на обществения форум”. Първата такава изложба е през 2006г., като се подготвя второ издание в периода 30 септември-5 октомври 2021 г. Идеята на организаторите е изложбата да даде обща представа за съвременното позициониране на изкуствата в градската и ландшафтната среда. Очакванията са да се привлече вниманието на обществеността и институциите към този важен за съвременната българска култура проблем и да се стимулира професионална дискусия по темата.

Присъствието на пластичните изкуства в цялото им многообразие в обществената среда е една от най-устойчивите и важни форми за диалог на творците с обществото. Те са фактор за обогатяване на естетическите качества на средата и реализация на социалните функции на изкуствата, което прави форумът значим.

Основното събитие на Архитектурен фестивал – Бургас 2021 ще бъде изложбата „Изкуства на обществения форум“. На нея ще се представят значими реализации и видни творци – В. Старчев, Кр. Дамянов, Ив. Русев, Г. Чапкънов, арх.Ст. Константинов и др.

Жителите и гостите на Бургас могат да видят и фотопанорама на градовете Бургас и София.

Related Articles

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ