18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Тече подготовката на Архитектурен форум Бургас 2021

САБ и СБХ възстановяват организирането на представителните национални изложби под надслов “Изкуства на обществения форум”. Първата такава изложба е през 2006г., като се подготвя второ издание в периода 30 септември-5 октомври 2021 г. Идеята на организаторите е изложбата да даде обща представа за съвременното позициониране на изкуствата в градската и ландшафтната среда. Очакванията са да се привлече вниманието на обществеността и институциите към този важен за съвременната българска култура проблем и да се стимулира професионална дискусия по темата.

Присъствието на пластичните изкуства в цялото им многообразие в обществената среда е една от най-устойчивите и важни форми за диалог на творците с обществото. Те са фактор за обогатяване на естетическите качества на средата и реализация на социалните функции на изкуствата, което прави форумът значим.

Основното събитие на Архитектурен фестивал – Бургас 2021 ще бъде изложбата „Изкуства на обществения форум“. На нея ще се представят значими реализации и видни творци – В. Старчев, Кр. Дамянов, Ив. Русев, Г. Чапкънов, арх.Ст. Константинов и др.

Жителите и гостите на Бургас могат да видят и фотопанорама на градовете Бургас и София.

Related Articles

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ