Кръгла вана за повече елегантност и изисканост

0

Овалните модели доставят неповторими мигове на комфорт и релакс

Всеки съвременен интериорен дизайн на баня включва интегрирането на модерни вани. Те са създадени, за да успокоят духа и тялото след дългия работен ден и да донесат максимален комфорт на притежателя им. Доказано е, че формите също съдействат за това изживяване. И въпреки че правоъгълните вани си имат своя чар, то напоследък все повече се залага на кръглите форми, които добавят елегантност и изисканост към помещението. Освен това овалните модели се считат за по-удобни и релаксиращи. Разбира се, ваната трябва да синхронизира с интериора и декорацията на цялото помещение, затова е много важно правилното й позициониране. Сама по себе си тази масивна конструкция е акцент, около който трябва да се надгражда в обстановката. Затова и минимализмът наоколо е почти задължителен.

В зависимост от свободното място, с което разполагате, и от начина, по който си представяте мечтаната баня, можете да разположите кръглата вана в ъгъла, в центъра или в специално обособен кът. Овалната вана се поставя в средата, когато помещението е сравнително голямо и когато искаме тя да бъде фокусната точка. Съвременният дизайн дава много широк спектър от възможности за оформление, тип материали, декорации и аранжировки. Тенденциите показват склонност към комбинация от естествени продукти. Затова не се колебайте да съчетаете присъствието на ефектната си вана от камък с умивалник от дърво или стъклени паравани между пространствата.

Особено атрактивна вариация по темата са баните на открито. За да бъде наблегнато на ваната от естествен камък, можете да я поставите в средата на помещението, на леко повдигнат импровизиран подиум, просто върху изящен мрамор или ефектен ламинат. Наподобяваща лодка, овална или кръгла, формата на ваната е въпрос на личен избор и предпочитания. Съобразете я с позицията на стените в помещението, с височината на тавана и с конструкцията на останалото оборудване. Осветлението е другата съществена част от оформлението на интериора. Нежната приглушена светлина ще създаде усещане за романтика и интимност. Ефектът може да бъде постигнат и с вградени LED пана или просто с подсилен достъп на слънчеви лъчи в помещението. Този избор със сигурност ще ви осигури неповторими мигове на релакс.

 

20-620-1420-13 20-2 20-3 20-5  20-8 20-9 20-11 20-12

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си