„Градина на света“ проектират в Пазарджик

0

Градина с дървесни видове от цял свят ще бъде направена в Пазарджик. Градината на света ще бъде изградена с активната помощ и съдействие на посланици, консули и други дипломати в България. Всеки един от тях ще бъде поканен да осигури растителен вид, традиционен за неговата страна, който е способен да издържи на климатичните условия у нас.

„Нашата амбиция е това да е не само най-голямата градина в България, но и в Европа – като площ и дървесни видове. Това е инициатива и послание, което ще свързва всички държави. Пазарджик ще покаже как страните могат да се обединяват, не да се разединяват“, споделя кметът на града Тодор Попов.

В бъдещата „Градина на света“ са предвидени и кътове за хепънинги, за инициативи на художници и скулптори. Проектът ще се реализира поетапно, като на първо място се очаква експертиза на специалисти от Лесотехническия университет за това какви точно дървесни видове могат да виреят на посочения терен.

Вече е проведена и среща с доц. Пламен Александров, ръководител на катедра Ландшафтна архитектура в Лесотехническия университет и администрацията в Пазарджик

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си