19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Укрепват свлачището в Траката край Варна

От години един от основните проблеми на Варна са свлачищните процеси. Сред факторите, които оказват влияние за активирането на старите свлачища и появяването на нови, са масовото застрояване, силните дъждове и топенето на снеговете. За укрепването на всички места, където земята се свлича, са нужни десетки милиони, с които обаче общината не разполага, предава БНТ.

Само преди дни тонове земна маса се свлякоха на метри от рибарското селище в местността Траката край Варна. За щастие пострадали хора и къщи няма. В близост се намират и лодкостоянката, и част от постройките на рибарите.

Вече е направено укрепване на част от свлачището. В момента тече проектиране, обясни областният управител на Варна Стоян Пасев.

Притеснение представлява и опасността да се срути и част от пътя.

Около 62 са активните свлачища на територията на цялата област.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ