16 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Търсят се концесионери за два варненски плажа

С две решения на кабинета се откриват процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Офицерски – изток“ и „Сахара 2“ в община Варна, съобщи пресслужбата на кабинета.

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от двете концесии да е 20 години. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морския плаж „Офицерски – изток“ е 18 001,73 лева без ДДС, а за „Сахара 2“ – 32 431,26 лева без ДДС. Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове – обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, посочват от МС.

Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК – осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ