16 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Стартира кандидатстването по Програма „Зелена София“ за 2023 г.

За дванадесета година Столичната община открива процедура за кандидатстване с проектни предложения по Програма „Зелена София“. Тя цели да включи гражданите в облагородяване на междублоковите пространства и зоните пред домовете им.

За реализиране на проектите Столичната община осигурява безвъзмездно фиданки, храсти, цветя, паркова мебел – пейки, перголи, кашпи, кошчета и инструменти, а идеята и изпълнението на проектите е на гражданите.

По Програмата за облагородяване на зелените пространства около блоковете могат да кандидатстват етажни собствености, неправителствени организации и читалища. Крайният срок за получаване на проектните предложения е до 17:00 ч. на 28.04.2023 г. в деловодството на районната администрация, на чиято територия се намира зелената площ.

По Програмата може да се кандидатства за облагородяване само на терени – общинска собственост. Изчерпателна информация за кандидатстването, подготовката на проектите, както и формуляри за кандидатстване е публикувана на интернет страницата на Столична община.

От старта на „Зелена София“ до 2022 година са облагородени 1640 междублокови пространства.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ