18 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

С 11,9 млн. лв. обновяват обекти по „Красива България“

53 проектни предложения са одобрени за финансиране през тази година по проект „Красива България” на Министерство на труда и социалната политика (МТСП).

Проектите са за подобряване на обществената среда и социалната инфраструктура. От тях 51 са на общини, а 2 са трети страни (Държавна агенция „Архиви” – Велико Търново и Технически университет Габрово). С реализирането им ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, училища, административни сгради, здравни, спортни и социални обекти, културни домове и читалища.

Общата стойност на одобрените проекти е 11,9 млн. лв. От тях 5 млн. лв. са осигурени по проект „Красива България”, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Очаква се при изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети най-малко 625 лица, от които най-малко 235 регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на проект „Красива България” ще бъдат проведени и 20 квалификационни курса, които ще спомогнат за обучението и за последващата успешна реализация на пазара на труда на над 230 незаети лица.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ