20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Строят нова детска градина в столичния район „Кремиковци“

Започна строителството на нова детска градина в район „Кремиковци“. Сградата е разположена в центъра на кв.“Сеславци“ на терен над 5 дка, и ще бъде филиал на 146 градина „Звездица“, съобщиха от Столична община.

Градината е предназначена е за две групи. На първи етаж в сградата са разположени помещения за една група и спортна зала, складове, кухненски блок и технически помещения. На втория етаж са стаите за още една група и лекарски кабинет. Предвидено е сградата да се отоплява чрез термопомпен агрегат.

През 2021 г. се планира да бъдат завършени 12 нови сгради за детски градини и да се направи преустройство на още 4, в които ще бъдат отворени 57 нови групи. Това се предвижда в програмата за строителство на детски градини в периода 2021-2023г. Програмата включва строителство на общо 67 нови детски градини, с които ще се разкрият 282 нови групи за три години.

В момента се строят още 11 нови детски градини, които са в районите „Лозенец“, „Витоша“, „Подуяне“, „Изгрев“, „Триадица“ и др. Предстои да започне строителството и на детски градини в „Горна баня“ и „Възраждане“.

Related Articles

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ