19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Столична община взе 50 млн. евро заем от ЕИБ за пешеходна инфраструктура

Целта е да се увеличат проектите за градско развитие

Столична община подписа заем от 50 млн. евро от Европейската инвестиционна банка. Допълнителните пари са предназначени за съфинансиране на многогодишната инвестиционна програма на София за градоустройствени проекти, включително и за изграждане и рехабилитация на общински пътища, трамвайни линии, велосипедни и пешеходни алеи, както и за друга градска инфраструктура в обхвата на действащия План за устойчива градска мобилност на столицата.

Заемът ще позволи на Столична община да увеличи дела на проектите за градско развитие, насочени към пешеходната инфраструктура и постигане на екологични цели.

„Създадохме специална програма за изграждане и реновиране на тротоарни настилки, с която да обновим тротоари във всички квартали на София. С тези инвестиции ще увеличим повече от 10 пъти ремонта на тротоарите в града. Целта е придвижването в града да стане по-удобно и сигурно и да е по-предпочитано от гражданите при по-кратки разстояния. Насърчаването на пешеходното движение е важно и за подобряване качеството на въздуха“, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ