19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Новата огледална зала в Дома на хумора и сатирата вече приема посетители

Новата огледална зала в Дома на хумора и сатирата в Габрово вече е отворена за посетители. Пространството е част от едно дългоочаквано преустройство на първия етаж на Музея, където е разположен и новият сувенирен магазин.

Кривите огледала са разположени в две от фоайетата на музея и са сред любимите атракции на гостите на Дома на хумора. Измислени са съвсем в духа на габровския хумор – да преобразяват човек без големи харчове.

Новата зала представя серия от арт инсталации, проектирани от младата габровска художничка Невена Екимова, участничка в две от изданията на Габровското биенале и автор на любимата на децата зала „Град Градина”, която беше открита в Музея през април 2019. А две от атракциите – яйцето „Габерже“ с кранче и Калейдоскопът за двама – са дело на друг участник в последното Габровско биенале – търновския художник Пламен Кондов. Двете стратегически намеси са важна инвестиция в развитието на Музея, която особено в момента, когато всички туристически обекти се изправят на крака в пост-ковид кризата, ще помогне за привличането на нови посетители и ще допринесе за избора на Габрово като туристическа дестинация в годината, в която Столицата на хумора отбелязва 160 години от обявяването си за град, споделят от музея.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ