19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

„Българската геодезия – настояще и бъдеще“ е темата на предстоящия в УАСГ форум

Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) организира кръгла маса на тема „Българската геодезия – настояще и бъдеще“. Събитието е по инициатива на Геодезическия факултет и под патронажа на зам.-ректора на университета проф. д-р инж. Славейко Господинов.

Форумът ще се проведе на 10 юни от 10:00 часа в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия на бул.“Христо Смирненски“ 1. В корпус „Б“, в заседателната зала на Строителен факултет.

Участие в кръглата маса към момента са заявили представители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и на Съюза на геодезистите и земеустроителите в България, съобщават от университета. Участие са заявили също и представители на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на инженерите по геодезия и на Асоциацията на геодезическите фирми.

За Геодезическия факултет при УАСГ

Геодезическият факултет при УАСГ е единствен в страната. Kато такъв е основното и водещото звено за осигуряване на професионални кадри в областите: геодезия; картография; кадастър; фотограметрия; дистанционни изследвания на Земята; оценка на недвижими имоти; управление на земеделски земи и имоти; управление на европейски инфраструктурни проекти; земеустройство, екология и опазване на околната среда.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ