Собственици на имоти в Германия намаляват наеми заради епидемията

0

Стъпки на солидарност във връзка с епидемията от коронавирус се правят вече на имотния сектор в Германия. Собственици на сгради с офиси и апартаменти, вече намаляват наемите на своите клиенти. „За времето, докато продължава кризата с коронавируса, когато наемателите ми са принудени да не работят и нямат същите доходи, намалявам наемите с 50 процента“ – такива обяви вече могат да се видят на някои от сградите, както и съобщения в социалните мрежи. Призивът е наемодатели в Германия да подадат ръка на своите наематели.
Жест на солидарност към своите наематели е проявил и собственик на сгради, отдаващи се под наем и в американския щат Мейн.
Никой не е отменял общото правило „pacta sunt servanda“ – договорите са за това да се изпълняват, реагират от официалните браншови организации за недвижими имоти в различните европейски страни. Според тях независимо от сегашната пандемия, двете страни по договора са длъжни да изпълняват поетите задължения: наемодателят – да предоставя наетата площ, а наемателят – да плаща договорения наем. Въпрос на персонални договорки е отстъпката в сумите и разсрочването на месечните вноски, категорични са брокери и посредници за отдаване и наемане на площи.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си