17 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Обсъждат премахване на 73 дървета заради ремонт в Бяла Слатина

Община Бяла Слатина прави общественото обсъждане във връзка с изготвяне на инвестиционен проект за обект: „Ремонт и благоустройство на Централен площад на град Бяла Слатина“ и изготвена експертна оценка от ландшафтен архитект на съществуващата дървесна растителност. Всички дървета са описани и отбелязани и номерирани в геодезическо заснемане.

Според Общината, 69 дървета са в лошо състояние. Част от тях са стари, а други поради различни фактори като суховършия, гнилостни процеси, гъбични заболявания и неправилна резитба са опасни. Затова те са предложени за премахване и заменяне с нови декоративни дървета.

В обхвата на детските площадки също има дървесна растителност, която е неподходяща. Това са 4 туи (Thuja orientalis), които също са обозначени за премахване.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ