19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Ограничават движението по пътя Смолян-Пампорово заради световната купа по сноуборд

На 20 и 21 януари /събота и неделя/, от 6 ч. до 16 ч. временно се ограничава транзитното движение на автомобили по пътя Пампорово – Смолян. Забраната е от 6 ч. до 16 ч. – от кръстовището с път III-864 до подхода за комплекс „Манастирите“. Промяната в организацията е заради Световната купа по сноуборд, алпийски дисциплини в Пампорово. По време на събитието в отсечката ще бъдат пропускани превозни средства на организаторите и участниците, гости на хотели и собственици на имоти.

Транзитният трафик по направлението Проглед – Пампорово – Смолян ще се пренасочва по обходен маршрут по път II-86 Проглед – Соколовци – Смолян през прохода Рожен.

В събота и неделя между 6 ч. и 16 ч. се ограничава и движението на товарни автомобили по път III-864 Проглед – Пампорово – Стойките. Трафикът ще се пренасочва през проходите „Рожен“ и „Превала“. Препоръчително е водачите на камиони да използват и следните обходни маршрути Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – Смолян и обратно, както и Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно, заради очакваното засилено движение към курорта Пампорово.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват временната организация на движение и указанията на „Пътна полиция“.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ