Представят официално „Визия за София“

0

Дългосрочната стратегия „Визия за София“ с хоризонт 2050 г. влиза за разглеждане и гласуване в Столичния общински съвет, съобщават от общината.

Процесът по създаването на „Визията“, както и следващите стъпки от стратегическото и пространствено планиране на Столична община бяха  представени от столичния кмет Йорданка Фандъкова, главния архитект Здравко Здравков и Любо Георгиев, ръководител на екип „Визия“ и общинското предприятие „Софпроект – Общ градоустройствен план“.

Общо 24 дългосрочни цели за развитието на общината включва стратегическият документ, който ще бъде приет на два етапа.

Първо ще бъде приета дългосрочната му част.

Втората част е краткосрочната част, в която са включени мерките до 2025 година.

Очакванията са до края на годината да бъде прието заданието за промяна в общия устройствен план.

Предвижда се през 2050 г. София да е компактен, многообразен и адаптивен град, управляващ умело ресурсите си и включващ гражданите в решенията за бъдещето. Така Столичната община може да създава и поддържа разнообразни възможности за развитие и високо качество на живот.

За създаването на „Визия за София“ през последните две години са проведени десетки изследвания, анализи и дискусии, в които са се включили над 10 000 организации и експерти. Веднъж приета, „Визията“ ще служи за основа за промяната на Общия устройствен план на Столична община, основа на Плана за интегрирано развитие на общината до 2027 г. и за координиране, мониторинг и обновяване на общинските стратегически и планови документи занапред.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си