19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Откриват интерактивната инсталация „Един човек“ в София

На 6 ноември 2020 – петък – в 17 ч., на площадка „Мавзолей“ в София е символичното откриване на високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“ на доц. Венелин Шурелов.

Часът не е избран случайно. На всеки кръгъл час единият от двата работни режима на инсталацията позволява заснетото от камерите върху фигурата да бъде показано върху цялата площ на „Един човек“. 13-метровата инсталация е изградена от модулна стоманена конструкция и двустранно разположени LED екрани.

Това е първото предложение за подкрепа по Програма „Навън“ за временни художествени инсталации в градска среда. Творческият съвет на Столична община одобри предложението на 15-членна комисия, която избра „Един човек“ с автор Венелин Шурелов сред 18 проекта.

Related Articles

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ