Започва мащабен ремонт на ключов булевард в Русе

0

Символична първа копка на проекта за реконструкция, рехабилитация и модернизация на булевард „Трети март“ в Русе направиха областният управител Галин Григоров и неговият заместник Свилен Иванов. В обръщението си към присъстващите областният управител определи проекта като едно от най-важните инфраструктурни събития в региона, което ще допринесе за развитието на бизнеса и на туризма и ще промени.

Проектът предвижда на територията на община Русе да бъде извършена реконструкция и модернизация на 3.1 км от ключовия за града бул. „Трети Март“ и свързания с него Сарайски мост, които са основна входно-изходна точка за населеното място от главните пътища, свързващи Русе с Велико Търново и Русе със столицата. Ще се реконструират пътните платна на булеварда, както и пътните връзки при п.в. „Сарая“. Ще се изграждат нови трасета за движение на велосипеди, а в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания ще бъде осигурена достъпна среда. Планирано е подобряване на осветеността на булеварда и изграждане на допълнителни елементи за повишаване нивото на пожарната безопасност. Ще бъде изпълнена изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка, а освен това ще бъде изграждана и система за видеонаблюдение и следене на трафика.

Водещ бенефициент по проекта е Община Русе, а партньор от северната ни съседка е Окръжният съвет в Гюргево. Проектът се реализира в рамките на Програма „INTERREG V-A Румъния-България“ 2014-2020 г., съответно по Приоритетна ос 1 „Добре свързан регион“, като неговата продължителност е 36 месеца.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си