По график: Дежурни нотариуси за спешни удостоверения

Агенциите за имоти в Пловдив работят дистанционно с клиенти

0

Как функционира бизнесът с имоти в условията на извънредно положение и призиви за тотална социална изолация? Все повече въпроси и практически казуси изникват в тази сфера.

Проверка на „Строителство Имоти“ констатира, че болшинството от агенциите за недвижими имоти в Пловдив работят, макар и с ограничени функции. Брокери държат връзка с клиенти без да се правят реални огледи. Там където е възможно това става виртуално и с помощта на технологиите. Няма обаче смелчаци, които да се съгласят на сделка, макар и с предварителен договор без да са видели реално имота, за който ще платят. Още повече, че при сегашната ситуация с пандемията от коронавирус се очаква цените на имотите да паднат с между 10 и 30%. Това още повече блокира търговията с имоти и кара клиентите да изчакват. Все пак има сделки, които са започнати преди взимането на ограничителните мерки и извънредното положение и посредниците търсят услугите на нотариуси.

ГРАФИК НА НОТАРИУСИТЕ

С цел осигуряване на достъп до нотариални услуги за неотложни удостоверявания, Нотариалната камара на Република България (по данни, подадени от председателите на Регионални нотариални колегии) създаде график на дежурни нотариуси във всички съдебни райони.

Информация за всички работещи и дежурни нотариални кантори можете да откриете ТУК: https://notary-chamber.bg/sites/default/files/dejurstvapdf.0212208.pdf, като данните ще бъдат своевременно актуализирани.

ПРЕДПАЗНИТЕ МЕРКИ

Умоляваме посетителите в нотариалните кантори да се съобразяват с всички мерки и здравно-хигиенни изисквания, апелират от бранша. Препоръчва се да се извършват предварителни консултации с нотариусите по телефон или имейл, както и записването на час за посещение, с цел избягване струпването на хора в нотариалните кантори.

Информация за адрес, телефонен номер и електронна поща за всеки нотариус можете да откриете на следния ЛИНК: https://notary-chamber.bg/bg/notaries

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си