29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Нова електрическа машина почиства алеите в София

„Продължаваме да обновяваме техниката, с която поддържаме столичните паркове и градини с по-модерна и екологична.“ Това каза зам.-кметът с ресор „Екология“ Десислава Билева, която се запозна с възможностите на новата почистваща машина на общинското предприятие. Тя е произведена в Италия, спестява емисии, работи до 8 часа с едно зареждане и не е шумна. Има и накрайник за почистване и дезинфекция на пейки.

„Това е поредната електрическа машина, която от ОП „Паркове и градини“ купуват, за да поддържат алеите в града. Общинското предприятие има още два електрически камиона, 2 електрически машини за метене и събиране на листа и прах, машини за транспорт на посадъчен материал и електрически велосипеди“ – припомни Десислава Билева.

С настъпването на пролетта по нареждане на кмета Фандъкова стартира и основното почистване на града, почистване на бордюрите на улици и булеварди, миене и почистване на алеите в парковете и градините.

От 1 април до 15 април ще премине и кампанията „Да почистим София“.

Продължават и дейностите по метене и миене на улици и булеварди в града.

Related Articles

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...

Обсъждат финално проектите от конкурса за реновиране на зала 1 в Дома на архитекта в София

Съюзът на архитектите в България провежда конкурс за концепция за художествено-пространствено оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра" 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ