11 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

До 8 януари: Приемат оферти за проектиране и ремонт на три тунела

До 8 януари 2024 г. се приемат оферти в обществената поръчка за проектиране и основен ремонт на тунел „Дупница“ на път I-1 Дупница – Благоевград и на тунелите „Велчова завера“ и „Боруна“ на път I-5 Русе – Велико Търново. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 36 млн. лв. Обществената поръчка е в две обособени позиции.

Първата е за изготвяне на технически проект и основен ремонт на тунела при Дупница на 328-ми км на път I-1 Дупница – Благоевград в област Кюстендил. Тръбата на съоръжението в посока Кулата е изградена през 1979 г., а в посока София през 2008 г. Индикативната стойност на обществената поръчка е 12 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 540 дни, от които 120 дни за проектиране и 420 дни за ремонтните дейности.

Във втората обособена позиция е изработването на технически проект и основен ремонт на две тунелни съоръжения при 103-ти км на път I-5 Русе – Велико Търново в района на град Велико Търново – „Велчова завера“ и „Боруна“. Ще бъдат основно ремонтирани и четири мостови съоръжения над река Янтра. Индикативната стойност на поръчката е 24 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 720 дни, като проектантските дейности трябва да бъдат изпълнени за 120 дни, а за 600 дни – строително-монтажни дейности.

Проектът за рехабилитацията на тунелните съоръжения включва саниране на укрепителнитите стени в предпорталното пространство и подобряване на отводняване с отвеждане на повърхностните води. Тунелите ще бъдат с нова асфалтова настилка, пътна маркировка, пътни знаци, система за електрозахранване. В техническия проект ще бъде предвидено и изграждане на високоефективно LED осветление /аварийно, евакуационно и предпортално/ и система за управление на осветеността.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ