13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства по Националния план за възстановяване и устойчивост и е на стойност 7,7 млн. лв.

Сградата на дома е построена през 1936 година и оттогава не е правен основен ремонт. Предстоящите строителни дейности включват реновиране на помещенията за потребителите и изграждане на стаи за рехабилитация. Ремонт ще се извърши също на хранителния комплекс и пералното помещение. Ще се облагороди и дворното пространство. Разчетите са в края на годината да започнат същинските ремонтни дейности. Те ще продължат 12 месеца, а цялата процедура с провеждането на обществената поръчка ще отнеме около 18 месеца. В момента сме на етап подаване на крайно проектно предложение, поясниха от Община Варна . Крайният срок на завършването на основния ремонт на дома е декември, 2025 г.

По време на строителните дейности всички потребители ще бъдат преместени в подходящи помещения на територията на община Варна, ангажират се от администрация и ръководството на социалното заведение.

Related Articles

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024

На 15 май 2024 г. е пресконференцията и официалният старт на кампанията „Хижа на годината” 2024. На събитието по инициатива на 360mag.bg и Български...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ