17 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства по Националния план за възстановяване и устойчивост и е на стойност 7,7 млн. лв.

Сградата на дома е построена през 1936 година и оттогава не е правен основен ремонт. Предстоящите строителни дейности включват реновиране на помещенията за потребителите и изграждане на стаи за рехабилитация. Ремонт ще се извърши също на хранителния комплекс и пералното помещение. Ще се облагороди и дворното пространство. Разчетите са в края на годината да започнат същинските ремонтни дейности. Те ще продължат 12 месеца, а цялата процедура с провеждането на обществената поръчка ще отнеме около 18 месеца. В момента сме на етап подаване на крайно проектно предложение, поясниха от Община Варна . Крайният срок на завършването на основния ремонт на дома е декември, 2025 г.

По време на строителните дейности всички потребители ще бъдат преместени в подходящи помещения на територията на община Варна, ангажират се от администрация и ръководството на социалното заведение.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ