17 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за креативни идеи „Нов живот за летището в Балчик“ (NEW LIFE FOR BALCHIK AIRPORT).

В него участват пет международни екипа от студенти по урбанизъм, специализиращи ландшафтен дизайн в румънския университет и студенти по архитектура на университета във Варна. Задачата им е да направят предложения за ревитализация и реактивация на гражданско-военното летище в Балчик.

Румънски преподаватели и студенти вече са посетили българския ВУЗ и след среща с ръководството е подписан меморандум за сътрудничество между двете партньорски висши училища.

Посещението е последвано от уъркшоп и разглеждане на Летище Балчик, където студентите научиха повече за историята му и проучиха специфичните особености на терена. Ревитализацията на летището ще даде нов живот на целия район, смятат експертите. Намерението е пространството да се трансформира в жизнено, функционално и ефективно организирана забележителност за общността, като се запазят както гражданските, така и военните характеристики на обекта.

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ