12 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Община Рила с проект за модерно осветление

Община Рила подготви и внесе проект за монтиране на енергийно ефективно модерно осветление в населените места. Проектът е по Националния план за възстановяване и устойчивост и е за малко под 500 000 лева.

Ще бъдат подменени лампите по улиците, парковото осветление, кабели, таблата по някои от стълбовете в селата Падала, Пастра, Смочево, както и в самия град. Ще се изгради и централизирана система за управление на осветлението, соларна инсталация в определени участъци и др.

Проектът не включва подмяна на осветлението в Рилския манастир заради статута на Светата обител. Сградата и земята около нея се водят горски фонд, а няма европейска програма, която да финансира смяна на улично осветление в подобни територии.

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Община Карлово се включва в проекта за водородна долина

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обсъди с ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Добри Ярков участието на Общината в проекта...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ