17 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Проектни идеи за 8,5 млн. евро бяха гласувани в Монтана

Бордът на Стратегическия съвет по програма Injerreg България-Сърбия 2021 – 2027 одобри списък с девет проектни идеи и три резервни за изпълнение в трансграничния регион.

Четвъртото заседание на съвета се проведе в Монтана под ръководството на двама съпредседатели Златко Живков, кмет на община Монтана и Драгана Стоянович, Агенция за регионално развитие „Юг“.

Програмата обхваща областите Видин, Монтана, Враца, София област, Перник и Кюстендил на територията на Република България и областите Бор, Зайчар, Нишава, Топлица, Пирот, Ябланица и Пчиня на територията на Република Сърбия.

Общият бюджет на проеките от одобрения списък на териториалната стратегия е близо 8 530 000 евро, като всеки от тях може да бъде с бюджет между 500 000 и 1 000 000 евро. Срокът за изпълнение е от 1 до 2 години. Очаква се списъкът с проектните идеи да бъде одобрен от Европейска мониторингова комисия.

„От 2005 година насам община Монтана е изпълнила 16 проекта с община Пирот. В този програмен период отново ще участваме с проект, чрез които ще бъде извършена следваща реставрация и консервация на крепостта „Калето“, на кулата и войнишките помещения“, уточни кметът Златко Живков.

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ