17 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Община Рила с проект за модерно осветление

Община Рила подготви и внесе проект за монтиране на енергийно ефективно модерно осветление в населените места. Проектът е по Националния план за възстановяване и устойчивост и е за малко под 500 000 лева.

Ще бъдат подменени лампите по улиците, парковото осветление, кабели, таблата по някои от стълбовете в селата Падала, Пастра, Смочево, както и в самия град. Ще се изгради и централизирана система за управление на осветлението, соларна инсталация в определени участъци и др.

Проектът не включва подмяна на осветлението в Рилския манастир заради статута на Светата обител. Сградата и земята около нея се водят горски фонд, а няма европейска програма, която да финансира смяна на улично осветление в подобни територии.

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ