29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Община Рила с проект за модерно осветление

Община Рила подготви и внесе проект за монтиране на енергийно ефективно модерно осветление в населените места. Проектът е по Националния план за възстановяване и устойчивост и е за малко под 500 000 лева.

Ще бъдат подменени лампите по улиците, парковото осветление, кабели, таблата по някои от стълбовете в селата Падала, Пастра, Смочево, както и в самия град. Ще се изгради и централизирана система за управление на осветлението, соларна инсталация в определени участъци и др.

Проектът не включва подмяна на осветлението в Рилския манастир заради статута на Светата обител. Сградата и земята около нея се водят горски фонд, а няма европейска програма, която да финансира смяна на улично осветление в подобни територии.

Related Articles

Детска зона за игра посветена на морската флора и фауна в комплекс „Ченгене скеле“

Нова детска зона за игра и отдих, която запознава малките с морето, морските обитатели и рибарския занаят е изградена в етногравския комплекс "Ченгене скеле"....

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ