36 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Община Рила с проект за модерно осветление

Община Рила подготви и внесе проект за монтиране на енергийно ефективно модерно осветление в населените места. Проектът е по Националния план за възстановяване и устойчивост и е за малко под 500 000 лева.

Ще бъдат подменени лампите по улиците, парковото осветление, кабели, таблата по някои от стълбовете в селата Падала, Пастра, Смочево, както и в самия град. Ще се изгради и централизирана система за управление на осветлението, соларна инсталация в определени участъци и др.

Проектът не включва подмяна на осветлението в Рилския манастир заради статута на Светата обител. Сградата и земята около нея се водят горски фонд, а няма европейска програма, която да финансира смяна на улично осветление в подобни територии.

Related Articles

Дупница реализира „зелен“ проект заедно с Крива паланка

Проект за подобряване на зелените зони и парковите пространства за над 800 000 лева стартира Община Дупница заедно с Крива паланка по Програмата за...

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ