24 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева без ДДС. Изпълнител е „Сенстрой“ ЕООД. Басейнът ще бъде в имот с площ 17 917 квадратни метра, до СПТУ по селско стопанство на улиците „Иван Вазов“ и „Тракия“.

Басейнът е проектиран с капацитет за провеждане на състезания, ще бъде покрит с метална конструкция с отваряеми остъклявания. Отоплението и охлаждането ще е чрез централна климатизация с термопомпи. Около обекта е предвидена и вертикална планировка. Проектант в част „Архитектура“ е арх. Селчук Ахмед.

Закритият плувен басейн ще се захранва с вода от минералния извор край града. В момента се изгражда водопроводната мрежа като едно от отклоненията на ВиК ще бъде за захранване на басейна.

Снимка: Община Джебел

Related Articles

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

Започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията по...

1000 нови паркоместа ще има на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще осигури 1000 нови паркоместа, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ