11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Домът на културата в Габрово е напълно обновен

Сградата на Дома на културата „Емануил Манолов” в Габрово е напълно обновена. Основният ремонт и реконструкцията на сградата бяха изпълнени по проект „Развитие на културната инфраструктура в Община Габрово чрез обновление и модернизация на Дом на културата „Емануил Манолов” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г.

Най-големият културен обект на града, с площ от близо 8000 кв. м и с повече от 60 помещения, отвори вратите си с уютна атмосфера, съхранил архитектурните си ценности и предлагащ съвременни решения за усилване на творческите възприятия.

В резултат на изпълнението на проекта Домът на културата е с нова зрителната зала с разширено междуредово разстояние. Осигурено е ефективно отопление на цялата сграда. Рехабилитирани са ВиК инсталацията и всички санитарни възли. Подменени са изцяло електрическите инсталации, сменена е външната дограма, ремонтиран е покривът и фасадите на сградата, доставено е оборудване и обзавеждане.

Изключително предизвикателство е било съчетаването на използваните вече материали с модерни такива, запазването на всички важни орнаменти, детайли и функционалности на сградата, създадени от арх. Карл Кандулков. Уникална в своята архитектура и мащаб, сградата на Дома на културата е изисквала специално внимание не само за съхраняване на нейния отличителен облик, но и за запазване на изключителната й функционалност, както акустична, така и пространствена, разказа д-р инж. Десислава Колева, ръководител на проекта.

Related Articles

Започва процедура по разширяване на ГКПП „Малко Търново“

Започва процедура по изготвяне на проект за разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“. За това се договориха отговорните за целта институции на среща...

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ