19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Домът на културата в Габрово е напълно обновен

Сградата на Дома на културата „Емануил Манолов” в Габрово е напълно обновена. Основният ремонт и реконструкцията на сградата бяха изпълнени по проект „Развитие на културната инфраструктура в Община Габрово чрез обновление и модернизация на Дом на културата „Емануил Манолов” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г.

Най-големият културен обект на града, с площ от близо 8000 кв. м и с повече от 60 помещения, отвори вратите си с уютна атмосфера, съхранил архитектурните си ценности и предлагащ съвременни решения за усилване на творческите възприятия.

В резултат на изпълнението на проекта Домът на културата е с нова зрителната зала с разширено междуредово разстояние. Осигурено е ефективно отопление на цялата сграда. Рехабилитирани са ВиК инсталацията и всички санитарни възли. Подменени са изцяло електрическите инсталации, сменена е външната дограма, ремонтиран е покривът и фасадите на сградата, доставено е оборудване и обзавеждане.

Изключително предизвикателство е било съчетаването на използваните вече материали с модерни такива, запазването на всички важни орнаменти, детайли и функционалности на сградата, създадени от арх. Карл Кандулков. Уникална в своята архитектура и мащаб, сградата на Дома на културата е изисквала специално внимание не само за съхраняване на нейния отличителен облик, но и за запазване на изключителната й функционалност, както акустична, така и пространствена, разказа д-р инж. Десислава Колева, ръководител на проекта.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ