12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Кметът на Благоевград: Градинката при Камерна опера ще бъде върната на гражданите

Ще се изготви и стратегия за преместваемите обекти в града

Градинката при Камерната опера ще бъде върната отново на гражданите. Целта е да бъде възстановено предназначението на площада – да бъде място за отдих и разходка. „Градинката повече няма да бъде заведение или бар, а след освобождаване на площта ще направим анализ дали бихме могли да възстановим и фонтана. Ако не успеем, мястото ще бъде озеленено“, каза кметът Байкушев.

Предстои да бъде издадена заповед за премахване и на временните постройки пред заведение „Лилавото“, които не се вписват естетически в градската среда, както и за ограничаване на отдаването под наем на открити площи на заведения, които са некоректни платци по договори, сключени с Общината.

Втората стъпка за нормализиране на градското пространство е премахването на външна тераса с навеси на хотел „Ален мак“ и връщането им към зелените площи на Градската градина.

Ще бъде изготвена стратегия, с която да се промени Наредбата за преместваемите обекти, като по този начин ще бъдат създадени ясни правила как ще се ползва общинската собственост и какъв ще бъде обликът на Благоевград. Целта е да се създаде усещане за повече пространство, да се запази архитектурния облик и екологичното равновесие в града.

Снимки: Община Благоевград

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ