13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Около 5000 лева за малък апартамент е самоучастието при саниране

Българската банка за развитие ще предоставя на желаещи граждани дългосрочни безлихвени заеми, за втория етап от санирането на многофамилните жилищни сгради. Те ще са гарантирани от държавата и ще се отпускат през общинските администрации.

Очаква се всеки момент да бъдат огласени подробности по механизма за кандидатстване. Тази възможност ще е насочена към всички крайни бенефициенти. Самоучастието по този етап на програмата е 20 на сто.

Около 5100 лева е средната стойност на самоучастие при санирането за апартамент от 60 квадратни метра. Вече са подадени 58 проектни предложения по етап 2 на програмата за около 14 млн. лева. Кандидатите са преди всичко по-малки сгради – до 1000 квадратни метра, където постигането на съгласие е очевидно по-лесно.

Related Articles

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ