13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Община Ловеч въвежда SMS паркиране в центъра на града

Община Ловеч ще въведе SMS паркиране в централната част на града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Вече месец местната власт работи по изграждането на система за оптимизиране на паркирането в града.

Първоначално то ще бъде въведено в обособените сега паркинги в центъра на Ловеч.

Целта е да се преустанови паркирането в нарушение на Закона за движение по пътищата, тъй като в момента, според администрацията, нерегламентираното паркиране затруднява участниците в движението и създава предпоставки за пътно транспортни произшествия.

Предвижда се плащането за паркиране, освен със SMS, да става и чрез регистриране в мобилно приложение, абонамент или в брой в партньорски обекти.

Преди въвеждането на системата за платено паркиране Общинският съвет трябва да определи съответните зони с паркоместата и да ги обозначи с нужните знаци.

Related Articles

Община Карлово се включва в проекта за водородна долина

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обсъди с ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Добри Ярков участието на Общината в проекта...

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ