15 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Община Ловеч въвежда SMS паркиране в центъра на града

Община Ловеч ще въведе SMS паркиране в централната част на града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Вече месец местната власт работи по изграждането на система за оптимизиране на паркирането в града.

Първоначално то ще бъде въведено в обособените сега паркинги в центъра на Ловеч.

Целта е да се преустанови паркирането в нарушение на Закона за движение по пътищата, тъй като в момента, според администрацията, нерегламентираното паркиране затруднява участниците в движението и създава предпоставки за пътно транспортни произшествия.

Предвижда се плащането за паркиране, освен със SMS, да става и чрез регистриране в мобилно приложение, абонамент или в брой в партньорски обекти.

Преди въвеждането на системата за платено паркиране Общинският съвет трябва да определи съответните зони с паркоместата и да ги обозначи с нужните знаци.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ