13 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Първата енергийна общност в България е факт. 73 са участниците в нея

Първата енергийна общност (ЕО) в България вече е сформирана. Процедурата за набиране на участници в ЕО Габрово-РДНО е затворена. Капиталът, необходим за изграждане на ВЕИ инсталацията в Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово е осигурен.

В общността се включват 73 участници, сред които габровците са 31, а останалите са жители на различни региони на България, включват се и шест юридически лица. Това, което ги обединява, е желанието да участват в създаването на иновативен зелен подход за осигуряване на чиста енергия и да инвестират в соларна алтернатива.

Сега предстои преминаването на съгласувателни процедури през различни институции за физическото изграждане на ВЕИ инсталацията. Първата работна среща на членовете на ЕО Габрово-РДНО ще бъде през февруари.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ