15 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

ЕК решава за „Дунав мост“ 3 до края на януари

До края на януари се очаква решение на Европейската комисия дали одобрява финансирането на предпроектните проучвания на трети мост над река Дунав между Русе и Гюргево. Това обяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков. По негови думи с румънската страна се работи активно за изграждане на съоръжението, тъй като то е от съществено значение за подобряване на транспортната свързаност по направлението север-юг. Това го поставя сред важните проекти както за България и Румъния, така и за цяла Европа.

Недялков посочи, че след реализацията на тези проекти Русе ще се позиционира по съвършено нов начин на транспортната карта на България.

Той отбеляза, че в продължение на години Северна България е изоставала по отношение на инвестициите от европейски фондове. Според него обаче тази тенденция ще се промени още в този програмен период и балансът в икономическото развитие на регионите ще бъде възстановен.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ