25 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Стартира строителството на „Ритейл парк Перник“

Започна изграждането на „Ритейл парк Перник“, информират от администрацията в града. Инвеститор е „Видеолукс Холдинг“, възложител – „Бараж констръкшън“ ООД, а Pipe System изпълнява ВиК мрежите и АПГИ инсталацията на проекта.

Проектът е на площ от 75 дка – на голямата детелина за центъра на града. Над 20 хил. кв.м са за първия за града магазин Praktiker. Ще има също хранителен магазин, търговски обекти за облекла, дрехи и дрогерии. Планирано зоната да има седем входа/изхода в различни посоки – към София, Перник, Кюстендил и други.

Срокът за откриването е март 2023 г. В края на септември тази година пък предстои откриване на друг подобен обект – ритейл парк Pernik Plaza.

Снимка: Pipe System

Related Articles

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...

Без хипермаркети и шумни заведения в жилищни сгради

Пуснаха нова наредба за обществено обсъждане Нова наредба за устройството на урбанизираните територии предвижда какви точно търговски обекти могат да се откриват в жилищни сгради....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ