14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Зелена светлина за строеж на два многоетажни паркинга в София

Два многоетажни паркинга ще бъдат изградени в София. Единият ще е на ъгъла на улиците „Кирил Дрангов“ и „Анастас Лозанчев“ в р-н „Надежда“, а другият – на пазар “Ситняково“ в р-н „Слатина“.

Столичният общински съвет одобри „Софийски имоти” ЕАД да сключи договор за финансиране с ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ за строеж на многоетажния паркинг в район „Надежда“. Размерът на кредита е 4 400 000 лв. СОС утвърди и Бизнес план за кандидатстването пред ФУГ и възложи на „Софийски имоти” да сключат договора и да пристъпят към учредяване на обезпеченията, като учредят ипотека върху недвижимите имоти и сключат договор за финансово обезпечение.

Общинските съветници одобриха „Пазари Изток“ ЕАД да разходват собствени средства и/или паричен заем в размер до 6 600 000 лева за строителство на многоетажния паркинг на пазар “Ситняково“.

Дружеството проведе обществена поръчка за инвестиционен проект за съоръжението. Той е разработен от „DESET architects“. Дадено е одобрение „Пазари Изток“ да сключи договор за финансиране с ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове” за строежа на паркинга в размер на 4 600 000 лв.

Related Articles

Качествената работа, сроковете и прозрачността в обществените поръчки обсъдиха кметът на София и КСБ

Кметът на София Васил Терзиев и представители на Камарата на строителите в България проведоха работна среща в края на изминалата седмица. На нея столичният...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ