26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Стартират дейностите по водния цикъл в Пернишко

Стартират строително-ремонтните дейности по водния цикъл в област Перник. Проектът обхваща териториите на Перник и Радомир и е на обща стойност близо 101 млн. лв. В Перник ще бъдат подменени над 14 км довеждащи водопроводи и ще бъде рехабилитирана и изградена около 30 км канализационна мрежа. Дейностите в Радомир включват над 2 км транзитен водопровод, 10 км разпределителна мрежа, плюс рехабилитация и изграждане на близо 7 км канализационна мрежа.

В проекта са заложени също реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води „Батановци“, 3 нови резервоара за питейна вода и рехабилитация на помпена станция в Перник, две канално-помпени станции и тласкатели в Радомир, както и изграждането на сградни водопроводни и канализационни отклонения в двата града.

Работата по водния цикъл в Радомир вече започна. До няколко седмици се очаква да стартират и дейностите в Перник. Срокът за изпълнение е 5 март 2024 г.

Related Articles

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ