14 C
Пловдив
четвъртък, май 9, 2024

Луксозна двуезична книга за архитектурата на България през ХХ век излезе от печат

Излезе от печат книгата „Архитектурни образи – България през втората половина на ХХ век“, том I. Луксозното двуезично издание с твърди корици е на български и английски език.

Книгата е събрала гледните точки на седем изследователи за знакови архитектурни обекти от втората половина на ХХ век в България. Автори на „Архитектурни образи – България през втората половина на ХХ век“, са доц. д-р арх. Мария Давчева, доц. д-р арх. Стела Ташева, доц. д-р арх. Велина Панджарова, д-р арх. Радосвета Кирова-Делчева, д-р арх. Ива Стоянова, арх. Нина Толева-Новак и арх. Пламена Георгиева.

Фокусът в подбора и анализа им пада на връзката между архитектурата и околната среда – градска или природна. Целево е потърсена популяризация на по-рядко коментирани сгради и структури, без да се претендира за изчерпателност на примерите. Книгата е издадена от „Мио Дизайн“ ООД.

Related Articles

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ посреща посетители

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители. Един от най-внушителните комплекси в Долината на тракийските царе ще работи всеки ден от седмицата, а входът...

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

Започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ