15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Строят нов учебен корпус в центъра на Перник

Нов учебен корпус с басейн и топла връзка към сградите на ОУ „Св. Иван Рилски“ и Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски“ ще бъде построен в центъра на Перник. Строително-монтажните дейности ще стартират до месец, информират от администрацията в града.

Проектът е на стойност 7,5 млн. без ДДС. Новата 3-етажна сграда ще бъде издигната на мястото на старото баскетболно игрище и ще е с разгъната площ от 4 000 кв. м. Предвидена е за 12 паралелки с 288 ученици.

На първия етаж ще има вътрешен плувен басейн с 5 коридора и прилежащи към него съблекални, душ зона, треньорски кабинет и сервизни помещения. Ще бъде изграден и физкултурен салон.

Вторият етаж е предвиден за 6 нови класни стаи и четири STEM-кабинета за наука, технологии, инженерство и математика. Още толкова STEM-кабинета, шест класни стаи, както и санитарни и складови помещения ще бъдат разположени на третия, последен етаж. Проектът предвижда дворното място също да бъде облагородено.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ