21 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Изграждат пътна инфраструктура в нов квартал на Свиленград

Община Свиленград започна изграждането на инфраструктура на изцяло новия квартал „Речните лозя“ по общинския план за улична регулация в града. Вече са готови две нови улици. Те са с дължина близо 500 метра и се явяват продължение на ул. „Драган Цанков“ след мостовото съоръжение на река Канаклийка. Строителството им включва полагане на водопровод, прокарване на канализация, изграждане на пътна част с асфалтирано пътно платно, бордюри, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

Изградени са водопроводни и канализационни отклонения към прилежащите имоти, както и отводняване на пътното платно с включване на дъждовните води към канализацията, ревизионни шахти и улични оттоци. Изпълнението на улиците, включващо проектиране, строително-монтажни работи и авторски надзор е на стойност 444 000 лева.

Местност Речните лозя на запад от околовръстния път е определена в ОУП за жилищно застрояване, а на изток от пътя – за вилно и нискоетажно застрояване. Планирано е благоустрояване на зоната около коритото на р.Канаклийка и изграждане на паркова зона.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ